Chateau de Couches

Op een uur en een kwart (70km) rijden van de Moulin de Broaille, halverwege Autun en Chalon-sur- Saône, ligt het middeleeuws kasteel van Couches.

Voor het hertogdom van Bourgondië werd vanuit deze versterkte burcht de route tussen Paris en Chalon-sur-Saône bewaakt. Een rondleiding van een uur leidt langs donjon, gotische kapel en de justitietoren. Deze toren, La tour de justice, is aangeplakt tegen de kapel en toont een collectie wapens en de zaal van de wachters. Op de begane grond is door een rooster een ondergrondse opslagruimte zichtbaar.

Het kasteel is in goede staat en er worden veel evenementen georganiseerd. Als je, zoals wij, daar geen liefhebber van bent, vermijd je best de zondagnamiddag om het kasteel te bezoeken, het kan er dan heel druk zijn.
Je hebt een mooi zicht op de omgeving van op het kasteel en er is een park rond het kasteel. Dat park is echter niet zo verzorgd, daar zijn mooiere voorbeelden van in de buurt.
Voor een korte uitstap is het Château de Couches evenwel toch een aanrader. Je kan het combineren met een bezoek aan Autun of Chalon-sur-Saône.

Fotogallerij